Retourneren

Retourneren of ruilen

Niet-gepersonaliseerde artikelen kun je terugsturen. Het recht om artikelen te retourneren of ruilen zijn uitgesloten voor alle maatproducten. Dat wil zeggen al het druk- en borduurwerk. Dat is gepersonaliseerd en kan niet  opnieuw gebruikt worden.

Ruilen bij een klacht

Mocht de naam of kleur door ons verkeerd zijn geborduurd of bedrukt  heb je het recht dit artikel te ruilen. Graag een foto, omschrijving en artikelnummer mailen naar info@tilleys.nl
Indien er andere klachten zijn graag contact met ons opnemen en we zorgen voor een passende oplossing.

Termijn voor retouren

Je hebt het recht om spullen terug te sturen binnen een termijn van 14 dagen. Dit gaat in op de dag dat je het pakket in ontvangst hebt genomen. Het geretourneerde product dient in staat te zijn zoals die geleverd is.

Annuleren

Annuleren van een bestelling is uitsluitend mogelijk wanneer een bestelling nog niet in behandeling is genomen (geborduurde of bedrukte artikelen), of nog niet is verzonden (niet gepersonaliseerde producten). Wij zullen het betaalde bedrag zsm, maar in ieder geval binnen de wettelijke termijn van 14 dagen na ontvangst van je herroeping mededeling terugstorten.

Zo werkt het

Bij retour dien je het ordernummer en retourbericht per mail aan ons te melden op info@tilleys.nl. Daarnaast stuur je de artikelen per post naar Tilleys.nl, rondweg 60, 8091 XK WEZEP. De verzendkosten voor retourneren worden door de klant betaald. Wanneer de artikelen die terug gestuurd zijn bij ons zijn ontvangen, ontvang je de betalingen die je hiervoor hebt gedaan van ons terug ( inclusief verzendkosten) Mits zoals in de voorwaarden beschreven staat, de artikelen in staat zijn zoals die geleverd zijn